Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Etiketas>Stalo įrankiai bei indai
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Stalo įrankiai bei indai

  
 
 
1234567891011
Aprašymas

Įvadas. Paprastas valgomųjų įrankių komplektas. Didysis valgomųjų įrankių komplektas. Bendri serviravimo aspektai. Svečių aptarnavimas. Patarimai. Išvados.

Ištrauka

Ką sako valgomieji įrankiai?Turbūt nepatikėsite, tačiau valgomieji įrankiai taip pat turi savo kalbą, kuri tikrai subtili ir kuria aptarnaujančiajam daug pasakoma. Jeigu jau atnešėte karštąjį patiekalą, tačiau svečias dar nori truputėlio salotų, kurios labai skanios, tai jis įrankiais labai gražiai pasakys, kad reikia pakartoti. Jeigu karštasis patiekalas patiekiamas didelėje bendroje lėkštėje, tai aptarnaujantysis niekada nesudės į lėkštes visko – visada paliks galimybę pakartoti. Supratingas svečias įrankiais visuomet parodys, ar yra sotus, ar norėtų dar.

Pagal savo funkcijas ir naudojimo ypatumus indai ir stalo įrankiai gali būti įvairiai skirstomi, tačiau paprasčiausias būdas, apibrėžiantis naudojimo galimybes, - skirti į paprastą valgomųjų įrankių komplektą ir didįjį valgomųjų įrankių komplektą.

Jeigu meniu mums žada tik sriubą, karštąjį patiekalą ir desertą, tuomet užtenka paprasto valgomųjų įrankių komplekto, kurį sudaro: didysis peilis, didžiosios šakutės, šaukštas sriubai, desertinės šakutės, desertinis šaukštelis, taurės vynui, taurė vandeniui ar stiklinė mineraliniam vandeniui, servetėlės

Pagal savo funkcijas ir naudojimo ypatumus indai ir stalo įrankiai gali būti įvairiai skirstomi, tačiau paprasčiausias būdas, apibrėžiantis naudojimo galimybes, - skirti į paprastą valgomųjų įrankių komplektą ir didįjį valgomųjų įrankių komplektą.

Jeigu meniu mums žada tik sriubą, karštąjį patiekalą ir desertą, tuomet užtenka paprasto valgomųjų įrankių komplekto, kurį sudaro: didysis peilis, didžiosios šakutės, šaukštas sriubai, desertinės šakutės, desertinis šaukštelis, taurės vynui, taurė vandeniui ar stiklinė mineraliniam vandeniui, servetėlės.
Serviruojant stalą didysis peilis dedamas iš dešinės ašmenimis į kairę, nes valgydami jį laikome dešine ranka. Didžiosios šakutės vieta – iš kairės dantukais į viršų. Kai naudojami peiliai, šakute paprastai naudojamės kairiąja ranka. Klasikinė serviravimo taisyklė – dengiant stalą, reikia laikytis simetrijos – valgomieji įrankiai išdėstomi lygiagrečiai. Detali informacija apie serviravimą pateikta straipsnyje "Stalo serviravimas". ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-03-15
DalykasEtiketo referatas
KategorijaKita >  Etiketas
TipasReferatai
Apimtis8 puslapiai 
Literatūros šaltiniai3
Dydis155.43 KB
Autoriusasta
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2005 m
Klasė/kursas12
Mokytojas/DėstytojasJ.Korevienė
Švietimo institucijaKauno Pilėnų vidurinė mokykla
Failo pavadinimasMicrosoft Word Stalo irankiai bei indai [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 8 puslapiai 
  • Kauno Pilėnų vidurinė mokykla / 12 Klasė/kursas
  • J.Korevienė
  • 2005 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą