Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Etiketas>Oficialūs priėmimai (2)
   
   
   
1
naudingas +1 / nenaudingas 0

Oficialūs priėmimai (2)

  
 
 
123456789101112131415161718
Aprašymas

Įvadas. Priėmimo vadyba. Priėmimo rūšies pasirinkimas. Kviečiamų svečių sąrašo sudarymas. Meniu sudarymas. Stalo kortelės. Priėmimų tipai. "Taurė šampano". "Taurė vyno". "Taurė vyno su sūriu". Kokteilis. Furšetas. Bufetas. Kviestiniai pusryčiai. Arbatėlė, ponių kava. Kviestiniai pietūs. Kviestinė vakarienė. Žurfiksas. Dalykiniai pietūs. Piknikas. "Savas butelis". Bendrieji priėmimų reikalavimai. Išvados.

Ištrauka

Visi prestižiniai priėmai, nesvarbu, kokia renginio paskirtis, turi išskirtinį pobūdį, kadangi juose susitinka užsienio šalių delegacijos ir garbingi šeimininkų atstovai. Priėmimai yra viena pagrindinių įvairių organizacijų bei oficialių asmenų ir užsieniečių ryšių plėtojimo priemonė. Jie organiuojami parodant didžią pagarbą atskiriems asmenims ar atvykusiai į šalį delegacijai.

Darbo objektas: Oficialių priėmimų tipai
Darbo tikslas: Pateikti ir aprašyti oficialių priėmimų tipus.
Darbo uždaviniai:
1. Įvardyti oficialių priėmimų rūšis;
2. Sužinoti oficialių priėmimų pasiruošimo elementus;
3. Pateikti oficialių priėmimų reikalavimus.
Darbo metodai: Naudotasi literatūrine medžiaga.
Pagal tarptautinį protokolą įvairios vaišės, pobūviai, banketai vadinami priėmimais. Jie rengiami kokio nors asmens garbei, nacionalinių ar kalendorinių švenčių, sutarčių pasirašymo, vizitų, jubiliejų, įkurtuvių ir įvairiomis kitomis progomis.
Oficialūs priėmimai dažniausiai rengiami merijose, ambasadose, viešbučiuose, restoranuose - tai priklauso nuo priėmimo iškilmingumo ir dalyvių skaičiaus.
Priėmimo iškilmingumas turi atitikti progą: jei ši menka, o priėmimas pompastiškas, šeimininkas rizikuoja būti įvertintas kaip puikuolis ar pasipūtėlis, bet jei proga svarbi, o šventė per kukli - kaip šykštuolis.
Priėmimai rengiami ne tik norint pavaišinti svečius ir suteikti jiems kuo didesnį malonumą, - jie padeda užmegzti ir plėtoti dalykinius ryšius, kurti gerą šalies, įmonės ar asmens įvaizdį. Priėmimų metu galima gauti naudingos informacijos, neoficialioje aplinkoje pasikeisti nuomonėmis, aptari įvairius klausimus bei problemas.
Taigi rengiant priėmimą būtina numatyti daugelį dalykų:
• priėmimo tipą
• svečių sąrašą
• kvietimų išsiuntimą
• svečių susodinimą
• valgius ir gėrimus
• stalo serviravimą ir svečių aptarnavimą
• tostus ir kalbas
• priėmimo eigą ir t.t.

Taip pat reikia pagalvoti, su kuo ir apie ką kalbėsite, su kuo susipažinsite, kaip atsakysite į įvairius klausimus ir pan.
Skirtingose šalyse protokolinės normos gali šiek tiek skirtis, tačiau tam tikri bendrieji reikalavimai visur vienodi. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-05-10
DalykasEtiketo referatas
KategorijaKita >  Etiketas
TipasReferatai
Apimtis17 puslapių 
Literatūros šaltiniai4
Dydis31.82 KB
AutoriusAlinis
Viso autoriaus darbų3 darbai
Metai2007 m
Klasė/kursas2
Švietimo institucijaŠiaulių valstybinė kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Oficialus priemimai (2) [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 17 puslapių 
  • Šiaulių valstybinė kolegija / 2 Klasė/kursas
  • 2007 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+1
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą