Šperos.lt > Kita > Etiketas
Etiketas

(234 darbai)

Norvegijos tarptautinio protokolo ypatumaiĮvadas. Norvegijos apžvalga. Norvegija. Politika ir valdžia. Religija ir demografija. Norvegijos kultūra. Mokslas ir švietimas. Pagrindinės kultūros kryptys. Kalba ir jos kultūra. Kalba ir pagrindiniai posakiai. Pagarbūs kreipiniai į vyrus, moteris, vaikus. Bendravimo būdai. Kaip sutarti su norvegais. Klausymosi įpročiai. Aprangos ypatumai. Elgesys prie stalo. Valgiai ir gėrimai. Gėrimai ir tostai. Išvados. Skaityti daugiau
Oficiali vakarienėĮvadas. Priėmimų tipai. "Taurė šampano". "Taurė vyno". Kokteilis. Furšetas. Bufetas. Kviestiniai pusryčiai. Arbatėlė, ponių kava. Kviestiniai pietūs. Kviestinė vakarienė. Žurfiksas. Bendrieji priėmimų reikalavimai organizatoriams ir svečiams. Skaityti daugiau
Oficialių pokalbių telefonu etiketasĮvadas. Pasisveikinimas. Prisistatymas. Kreipimasis. Pageidavimas. Padėka. Atsisveikinimas. Atsiliepimas telefonu. Kito asmens pakvietimas. Išvados. Skaityti daugiau
Oficialūs priėmimaiĮvadas. Priėmimų tipai. "Taurė šampano". "Taurė vyno". Kokteilis. Furšetas. Bufetas. Kviestiniai pusryčiai. Arbatėlė, ponių kava. Kviestiniai pietūs. Kviestinė vakarienė. Žurfiksas. Dalykiniai pietūs. Piknikas. "Savas butelis". Bendrieji priėmimų reikalavimai. Skaityti daugiau
Oficialūs priėmimai (2)Įvadas. Priėmimo vadyba. Priėmimo rūšies pasirinkimas. Kviečiamų svečių sąrašo sudarymas. Meniu sudarymas. Stalo kortelės. Priėmimų tipai. "Taurė šampano". "Taurė vyno". "Taurė vyno su sūriu". Kokteilis. Furšetas. Bufetas. Kviestiniai pusryčiai. Arbatėlė, ponių kava. Kviestiniai pietūs. Kviestinė vakarienė. Žurfiksas. Dalykiniai pietūs. Piknikas. "Savas butelis". Bendrieji priėmimų reikalavimai. Išvados. Skaityti daugiau
Pagrindiniai elgesio prie stalo reikalavimaiĮvadas. Svečių pasitikimas ir susodinimas. Kas kaip patiekiama ir valgoma. Apie ką byloja servetėlė. Kada nedera linkėti "gero apetito". Galima sakyti "ne". Pokalbiai prie stalo. Keletas patarimų. Išvados. Santrauka. Diskusiniai klausimai. Skaityti daugiau
Pakvietimai ir svečių kortelėsĮvadas. Kvietimas į priėmimą. Kviestiniai pusryčiai. Kviestiniai pietūs. Kviestinė vakarienė. Ką rašyti kvietime. Kvietimų rekvizitai. Kvietimų pavyzdžiai. Stalo kortelės. Išvados. Skaityti daugiau
Pasaulio šalių maitinimosi ypatumai: Tailandas, Belgija, ArmėnijaTailandiečių maitinimosi ypatumai. Susodinimas prie stalo. Elgesys prie stalo. Valgymo laikas ir būdingiausiais maistas. Virtuvės ypatumai. Pagrindiniai prieskoniai. Maisto subtilybės Tailando regionuose. Belgų maitinimosi ypatumai. Susodinimas prie stalo. Elgesys prie stalo. Valgymo laikas ir būdingiausiais maistas. Virtuvės ypatumai. Gėrimai. Šokoladas. Regioniniai skirtumai. Restoranų kultūra. Armėnų maitinimosi ypatumai. Susodinimas prie stalo. Elgesys prie stalo. Valgymo laikas ir būdingiausiais maistas. Virtuvės ypatumai. Saldumynai. Gėrimai. Skaityti daugiau
Pobūvių rūšysĮvadas. Priėmimai. Priėmimų tipai. Bendrieji priėmimų reikalavimai. Taurė šampano. Taurė vyno. Taurė vyno su sūriu. Kokteilis. Furšetas. Bufetas. Kokteilis furšetas. Kviestiniai pusryčiai. Arbatėlė. Ponių kava. Žurfiksas. Kviestiniai pietūs. Kviestinė vakarienė. Dalykiniai pietūs. Piknikas. "Savas butelis". Pasiplaukiojimas garlaiviu. Išvados. Skaityti daugiau
Pobūvių rūšys (2)Įvadas. oficialūs priėmimai. Akademinė šventė. Dalykiniai pietūs. Kviestinė vakarienė. Neoficiali vakarienė. Parodos atidarymas. Pokylis. Banketas. Vėlyvieji pusryčiai. Kviestiniai pusryčiai. Kviestiniai pietūs. Priešpiečiai. Žurfiksas. Piknikas. Ponių kava (arbatėlė). Pobūviai. Pobūvis furšetas. Pobūvis kokteilis. Taurė šampano. Taurė vyno. Taurė vyno su sūriu. Spaudos konferencija ir spaudos atstovų priėmimas. Priešpietinis priėmimas. Susodinimas prie stalo. Aptarnavimo eiga ir rūkymas. Išvados. Skaityti daugiau
Pobūvių rūšys (3)Oficialus priėmimas. Kvietimai. Priėmimų tipai. Kviestiniai pusryčiai. Ponių kava. Kviestiniai pietūs. Kviestinė vakarienė. Taurė šampano. Taurė vyno. Taurė vyno su sūriu. Kokteilis. Furšetas. Bufetas. Žurfiksas. Bendrieji priėmimų reikalavimai. Išvados. Skaityti daugiau
Pobūvių rūšys (4)Įvadas. Priėmimai. Bendrieji priėmimų reikalavimai. Priėmimų tipai. "Taurė šampano". "Taurė vyno". "Taurė vyno su sūriu". Kokteilis. Furšetas. Bufetas. Kviestiniai pusryčiai. Arbatėlė. Ponių kava. Kviestiniai pusryčiai. Kviestiniai pietūs. Kviestinė vakarienė. Žurfiksas. Dalykiniai pietūs. Dalykiniai pietūs Lietuvoje. Piknikas. "Savas butelis". Pobūviai su šokiais. Išvados. Skaityti daugiau
Pokalbio telefonu etiketasĮvadas. Pokalbio mobiliuoju telefonu etiketas. Pokalbio telefonu taisyklės ir ypatumai. Aptarnavimas telefonu. Pastabos. Skaityti daugiau
Pokalbis priimant į darbąĮvadas. Prieš pokalbį su darbdaviu. Įvaizdžio galia sėkmingai karjerai bei pasitikėjimas. Ką svarbu žinoti apie aprangą ir išvaizdą. Štai keletas pagrindinių aprangos taisyklių, kurių vertėtų laikytis. Punktualumas ir kvepalai. Patarimai moterims. Nevalia pamiršti šypsenos bei geros nuotaikos. Neverbalinė kalba. Dažniausiai pateikiami klausimai. Pokalbis su darbdaviu. Svarbiausi patarimai, kaip elgtis pokalbio metu. Pokalbiui pasibaigus. Kandidato elgesys po interviu su darbdaviu. Skaityti daugiau
Pokalbis telefonuPowerPoint pristatymas. Įvadas. Trumpai apie pagrindines telefono pokalbio taisykles. Telefonas turi būti iš anksto išjungtas. Kaip atsiliepti? Išgirdus atsiliepimą. Verta įsidėmėti. Kvietimas prie telefono (2). Atsisveikinimas. Apibendrinimas. Skaityti daugiau
Prancūzija (15)Prancūzijos kultūros savitumai ir nacionalinių ypatumų aprašymas. Bendravimo būdai. Elgesys viešose vietose. Dovanų bei suvenyrų parinkimas ir įteikimas. Aprangos reikalavimai. Skaityti daugiau
Prancūzijos kultūros ypatumaiPrancūzijos kultūros ypatumai. Bendra Prancūzijos apžvalga. Pagrindinės Prancūzijos kultūros kryptys. Žmonių bendravimas visuomenėje. Prancūzų požiūris į laiką ir riziką. Prancūzų visuomenės bendravimas su pasauliu. Kalba - prancūzų kultūros simbolis. Supažindinimas ir fizinio sveikinimosi stiliaus ypatumai. Prancūzų bendravimo būdai. Elgesys viešose vietose. Aprangos ypatumai Prancūzijoje. Valgiai, gėrimai ir elgesys prie stalo prancūzų kultūroje. Patarimai kaip būti geru svečiu ar šeimininku. Šventės ir nedarbo dienos. Verslo etiketo ypatumai Prancūzijoje. Skaityti daugiau
PriėmimaiPriėmimų rūšys. "Taurė šampano". "Taurė vyno". Kokteilis. Furšetas. Bufetas. Kviestiniai pusryčiai. Kviestiniai pietūs. Kviestinė vakarienė. Arbatėlė. Ponių kava. Žurfiksas. Bendrieji priėmimų reikalavimai. Išvados. Skaityti daugiau
Priėmimai (2)Įvadas. Ar būtina į renginį kviesti raštu? Priėmimų organizavimas. Stalo serviravimas. Svečių pasitikimas. Aperityvas. Svečių susodinimas. Kuo patogus švediškas stalas. Skaityti daugiau
Priėmimų organizavimasSvečių aptarnavimo įstaigoje organizavimas. Pagrindiniai serviravimo principai. Pietų serviruotė. Vakarienės serviruotės. Pobūvių ir priėmimų organizavimo pagrindai. Pobūvis kokteilis. Organizuoti pobūvį – kokteilį galima keliais būdais. Pasaulio šalių maitinimosi ypatumai ir bendravimo tradicijos. Vieno dienos meniu. Darbas iliustruotas paveikslėliais (6). Skaityti daugiau
......