Šperos.lt > Kita > Etiketas
Etiketas

(234 darbai)

Italija: etiketas ir protokolasĮvadas. Bendra apžvalga. Politika ir valdžia. Mokslas ir švietimas. Religija ir demografija. Pagrindinės kultūros kryptys. Kaip žmonėms geriausia bendrauti? Požiūris į laiką. Rizikuojantys ar vengiantys rizikos? Kaip geriausia visuomenei bendrauti su pasauliu. Pagarbūs kreipiniai į vyrus, moteris, vaikus. Supažindinimas. Fizinis sveikinimosi stilius. Bendravimo būdai. Tinkamos ir netinkamos temos. Tonas, garsumas, kalbėsena. Tylos intarpai. Fiziniai gestai ir veido išraiška. Mostai ir skaičiavimas. Laikysena ir fizinis artumas. Žvilgsniai. Emocijos. Verslo etiketas. Darbo kultūra. Vadovavimo stilius. Viršininkų ir pavaldinių santykiai. Susirinkimai ir prisistatymai. Derybos. Korespondencija. Elgesys viešose vietose. Vaikščiojimas ir stovėjimas eilėse. Oro uostuose, geležinkelio stotyse, parduotuvėse. Autobusai, metro, taksi, automobiliai. Arbatpinigiai. Punktualumas. Apranga. Mados. Aksesuarai, papuošalai, kosmetika. Valgiai ir gėrimai. Valgymo laikas ir būdingas maistas. Gėrimai ir tostai. Elgesys prie stalo. Susodinimas. Namuose, restorane, darbe. Kaip būti geru svečiu ar šeimininku. Sąskaitos apmokėjimas. Dovanos. Šventės ir nedarbo dienos. Skaityti daugiau
Italijos nacionalinės ir verslo kultūros ypatumaiPowerPoint pristatymas. Trumpai apie Italiją. Visi keliai veda į Romą... Politika ir valdžia. Religija... Gyventojai... Šeima... Apranga... Mados... Dizainas... Nacionalinė itališka virtuvė. Bendravimo būdas. Gestų kalba. Išraiškingi kūno judesiai. Vadovavimo stilius. Viršininkų ir pavaldinių santykiai. Darbo kultūra. Derybos. Dovanos. Tinkamos ir netinkamos temos. Italija. Skaityti daugiau
Izraelio žmonių elgesio ir bendravimo ypatumaiĮvadas. Izraelio valstybė. Pagrindinės kultūros kryptys. Sveikinimas ir supažindinimas. Kalba ir pagrindiniai bruožai. Pagarbūs kreipiniai į vyrus, moteris. Supažindinimas. Fizinis sveikinimosi stilius. Bendravimo būdai. Tinkamos ir netinkamos temos. Elgesys viešose vietose. Apranga. Valgiai ir gėrimai. Valgymo laikas ir būdingas maistas. Elgesys prie stalo, stalo įrankiai, tostai. Dovanos. Šventės ir nedarbo dienos. Didžiausios šventės. Verslo etiketas. Išvados. Skaityti daugiau
Japonijos kultūros ypatumai versleĮvadas. Darbo tikslas – supažindinti su Japonijos kultūros ypatumais verslo santykiuose. Japonų tauta. Bendravimas. Verbalinis bendravimas. Neverbalinis bendravimas. Klausymosi įpročiai. Humoras. Verslo etiketas. Kreipimasis. Pasisveikinimas, susipažinimas. Susitikimų planavimas. Punktualumas. Derybų ypatumai. Bendrasis etiketas. Apranga. Sėdėjimas. Valgymas. Alkoholis, tostai. Dovanos. Moterų padėtis. Išvados ir pasiūlymai. Skaityti daugiau
Japoniškas verslo kultūros modelis: verslo ryšių kultūros ypatumaiĮžanga. Darbo tikslas: susipažinti ir apibūdinti japoniškąjį verslo kultūros modelį. Kas yra kultūra? Kultūrų skirtumai. Japonija. Japonų komunikacija. Vidinė komunikacija Japonijoje. Neverbalinė komunikacija. Japonų verslo etiketas. Verslo kontaktų užmezgimo aspektai. Dovanos. Dažniausiai užmezgant kontaktus su japonais daromos klaidos. Verslo susitikimai Japonijoje. Verslo susitikimai anglų kalba. Verslo susitikimai japonų kalba. Apsikeitimas vizitinėmis kortelėmis. Esminiai derybų su japonais ypatumai. Keturių bruožų palyginimas japoniškoje bei vakarietiškoje kultūrose. Išvados. Išnašos. Skaityti daugiau
Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) tarpukultūrinė komunikacija dalykiškuose santykiuoseĮvadas. Amerikiečių Tautiniai bruožai. Tiesos samprata. Sveika nuovoka. Paslankūs amerikiečiai. Humoras versle. Šovinizmas. Kultūrų klasifikacija. Vienaplanis laikas. Autoriteto, vadovavimo ir darbo tvarkos sampratos. Klausymosi įpročiai. Bendravimo aplinka. Ryšių užmezgimas. Vizitinės kortelės. Asmeniniai aspektai. Aiškiai ir tiesiai link tikslo. Žaibiškas nuomonės išsakymas. Seksualinis priekabiavimas. Laikas ir punktualumas. Verslo drabužiai. Kaip suprasti gestų reikšmę. Išvados. Skaityti daugiau
Kaip patiekti valgius ir gėrimus. Kas kaip valgomaĮvadas. Kaip patiekti valgius ir gėrimus. Šaltieji patiekalai ir užkandžiai. Karštieji užkandžiai. Sriubos. Karštieji patiekalai. Saldieji patiekalai. Vaisiai. Arbata, kava, kakava. Gaivieji gėrimai. Kas kaip valgoma. Virtas kiaušinis Žuvis. Ikrai. Vėžiai. Austrės. Krabai. Sraigės. Sumuštiniai. Dešros ir kumpiai. Salotos. Sūris. Paukštiena. Šonkauliukai. Padažas. Spageti. Tortai, pyragai, riestainiai. Saldainiai. Obuolys, kriaušė. Apelsinas. Bananas. Vynuogės. Arbūzai ir melionai. Uogos. Skaityti daugiau
Kalba ir etiketasParalingvistika ir etiketas. Nekalbiniai elementai, sąlygojami etiketo. Kalbiniai elementai, sąlygojami etiketo. Skaityti daugiau
Kalbos etiketasKalbos etiketas kaip tautos savitumo išraiška. Sakytinė ir rašytinė kalba. Sakytinės kalbos klasifikacija pagal raišką: Bendrinė kalba; Tarmė; Buitinė šnekamoji kalba. Kalbos raiška. Skaityti daugiau
Kalbos etiketas (2)Sveikinimo žodžiai. Kalbinimas. Giriamieji žodžiai, komplimentai. Linkėjimai. Dėkojimas. Prašom, prašyčiau. Atsiprašau! Gal galėčiau?.. Skaityti daugiau
Kalbos etiketas (3)Kaip kreiptis ir prašyti, Dėkojimas, Atsiprašymas, Linkėjimai, Pasisveikinimai ir atsisveikinimai, Giriamieji žodžiai, komplimentai, Susipažinimas, Laiško rašymas, Kalbėjimas telefonu, Stilius, Aiškumas, Tikslumas, glaustumas, Gyvumas, kalbos grožis, Savitvarda. Skaityti daugiau
Kalbos etiketas (4)Kalbos etiketas. Sveikinimasis ir sveikinimas. Atsisveikinimas. Linkėjimai. Užuojautos bei paguodos žodžiai. Dėkojimas. Mandagumo žodeliai "prašom, prašau, prašyčiau". Pokalbis telefonu. Laiško rašymas. Kalbos etiketas moko tarpusavio bendravimo. Išvados. Skaityti daugiau
Kalbos etiketo vaidmuo paslaugų sferos darbuotojų kalbojeĮvadas. Kalbos etiketas ir žmogaus kultūra. Kalbos etiketo normos. Sveikinimasis ir sveikinimas. Atsisveikinimas. Linkėjimai. Užuojautos bei paguodos žodžiai. Dėkojimas. Mandagumo žodžiai prašom, prašyčiau. Mandagus kreipimasis į nepažįstamus, pasiteiravimas. Ir ginčytis reikia mandagiai. Susipažinimas. Kalbamės telefonu. Išvados. Skaityti daugiau
Kasdienis etiketas šeimojeĮvadas. Kasdienis etiketas šeimoje: dalijimasis namų pareigomis, tinkamas elgesys prie stalo bei viešumoje. Išvados. Skaityti daugiau
Konferencijos organizavimas "Mėsos importo poveikis Lietuvos rinkai"Įvadas. Konferencijos programa. Konferencijos dienotvarkė ir darbotvarkė. Konferencijos aprašymas. Pasiruošimas konferencijai. Konferencijos vadovo pareigybinė instrukcija. Konferencijos scenarijus. Pranešimo pavyzdys. Konferencijos rezultatas. Priėmimo organizavimas. Priėmimo rūšis. Kviečiamųjų asmenų sąrašo sudarymas. Kvietimo maketas. Svečių susodinimo už stalo plano sudarymas. Stalo kortelių pavyzdžiai. Tosto variantas. Konferencijos išlaidų sąmatos sudarymas. Išvados. Skaityti daugiau
Konferencijos organizavimas: "Europos inovacijų strategijos"Įvadas. Konferencijos pristatymas. Konferencijos programa. Konferencijos aprašymas. Pasiruošimas konferencijai. Konferencijos vadovo pareigybė instrukcija. Konferencijos scenarijus. Pranešimo pavyzdys pagal konferencijos tematiką. Konferencijos rezultatai. Priėmimo konferencijos dalyviams organizavimas. Priėmimo rūšies ir vietos parinkimas. Kviečiamųjų asmenų sąrašo sudarymas. Kvietimo maketas. Svečių susodinimo už stalo plano sudarymas. Stalo vizitinių kortelių pavyzdžiai. Tosto variantas. Darbas iliustruotas paveikslėliais ir diagramom. Skaityti daugiau
Korektiška laikysenaĮvadas. Tikslas - apžvelgti šiuolaikinius gražios laikysenos reikalavimus, išanalizuoti laikysenos reikalavimus, kurie yra keliami skirtingų lyčių atstovams. Korektiška laikysena. Moterų laikysena. Vyrų laikysena. Išvados. Skaityti daugiau
Kultūra ir etiketas versleĮvadas. Bendrosios nuostatos. Pokalbio strategija. Dalykinio etiketo abėcėlė. Verslininko išvaizda. Elgsena derybų metu. Biuro ar kontoros įranga. Elgesys su klientais. Naujos moterų elgesio ir elgesio su jomis taisyklės. Vadovo elgesys. Skaityti daugiau
Kultūriniai imperatyvai DanijojeĮvadas. Bendra apžvalga. Kelios pastabos apie Daniją ir danus. Pagrindinės kultūros kryptys. Kalba. Apranga. Bendravimo būdas. Tinkamos ir netinkamos temos. Fiziniai gestai ir veido išraiška. Valgiai ir gėrimai. Valgymo laikas ir būdingas maistas. Regioniniai skirtumai. Gėrimai ir tostai. Elgesys prie stalo. Šventės ir nedarbo dienos. Didžiosios šventės. Dovanos. Išvados. Skaityti daugiau
Kvietimai ir oficialūs priėmimaiKvietimai. Kvietimo turinys ir forma. Kas kviečia. Ką kviečia. Į kokį pobūvį kviečiama. Kada. Kur. R.S.V.P. (prašymas atsakyti). Apranga. Kita informacija. Kvietimų tipai. Formalūs kvietimai. Neformalūs kvietimai. Priėmimo atšaukimas. Padėkos. Oficialūs priėmimai. Priėmimų tipai. "Taurė šampano". "Taurė vyno". "Taurė vyno su sūriu". Kokteilis. Furšetas. Bufetas. Kviestiniai pusryčiai. Arbatėlė ir ponių kava. Kviestiniai pietūs. Kviestinė vakarienė. Žurfiksas. Dalykiniai pietūs. Piknikas. "Savas butelis". Bendrieji priėmimų reikalavimai. Skaityti daugiau
......